Menu Sluiten

FAQ

Uitvaart verzekeren

Onderstaand vindt u de top 15 vragen die wij het afgelopen jaar het vaakst ontvangen hebben.

Waarom zou ik een uitvaartverzekering vergelijken?

Wilt u uw nabestaanden niet laten opdraaien voor de kosten van uw uitvaart? Dan doet u er verstandig aan om spaargeld apart te houden of een uitvaartverzekering af te sluiten.

Het vergelijken van een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat u weet welke verzekering het beste bij uw wensen past en voor welke prijs u de beste uitvaartverzekering heeft. Vergelijk direct!

Wat is het belang van een uitvaartverzekering?

U sluit een uitvaartverzekering af om te zorgen dat de kosten van uw uitvaart gedekt zijn. Dat betekent dat dus niet uw nabestaande moeten opdragen voor de kosten van de uitvaart.

Naast deze enorme kosten voor een uitvaart, heeft u bij een uitvaartverzekering ook direct een aanspreekpunt voor uw nabestaanden. Zij hebben een bedrijf dat gebeld kan worden. Vervolgens zal er direct een uitvaartverzorger/begrafenisondernemer worden gestuurd.

Zijn deze redenen nog niet voldoende om direct een uitvaartverzekering te vergelijken? Lees dan hier het belang van een uitvaartverzekering!

Wat is de rol van een uitvaartverzorger?

Op het moment dat iemand komt te overlijden ben je als nabestaanden vaak zeer emotioneel. Door de emotionele betrokkenheid bij de situatie zou het een enorme last zijn om ook al financiële aspecten en keuzes omtrent de uitvaart alleen te moeten maken. Een uitvaartverzorger weet precies wat er allemaal moet gebeuren en ondersteunt in de keuzes die gemaakt moeten worden. Van het opvangen van de nabestaanden tot de zorg voor de overledene. Een uitvaartverzorger neemt het u allemaal uit handen. Lees hier wat een uitvaartverzorger allemaal nog meer doet!

Lees dan wat een uitvaartverzorger nog meer doet.

Soorten uitvaartverzekeringen

Wat is een uitvaartverzekering in natura?

Een uitvaartverzekering in Natura houd in dat u verzekerd bent voor een bepaald bedrag en voor deze waarde wordt de uitvaart geregeld. Je krijgt dus geen geld uitgekeerd maar voor dit bedrag wordt bij desbetreffende uitvaartverzekeraar de uitvaart geregeld. Meer weten?

Lees verder over de naturaverzekering!
Wat is een uitvaartverzekering in kapitaal?

U bent voor een vast bedrag verzekerd. Dit bedrag wordt uitgekeerd aan uw nabestaanden op het moment van overlijden. Dit bedrag kan direct door uw nabestaanden gebruikt wordt om de kosten van uw begrafenis of crematie te financieren. Vergelijk hier gemakkelijk alle kapitaal uitvaartverzekeringen.

Wat is een uitvaartverzekering in koopsom?

Dit is een synoniem voor de kapitaal uitvaartverzekering. Je verzekerd je voor één bedrag. Vergelijk hier gemakkelijk alle kapitaal uitvaartverzekeringen.

Kosten van uitvaart

Wat kost een crematie

Een crematie is over het algemeen iets goedkoper dan een begrafenis. Precies weten wat de kosten van een crematie zijn? Lees dan hier verder“| Direct uitrekenen wat uw crematie zou kosten? Bereken hier direct de prijs van uw crematie

Wat kost een begrafenis

Een begrafenis is over het algemeen iets duurder dan een crematie. Precies weten wat de kosten van een begrafenis zijn? Lees dan hier verder

Direct uitrekenen wat uw begrafenis zou kosten? Bereken hier direct de prijs van uw begrafenis

Wat kost een volgauto per uur?

Een volgauto kost ongeveer tussen de €130 en de €300. Daarbij komen nog extra kosten van ongeveer €2 per kilometer. Alle ins en outs weten over een volgauto? Bekijk deze hier!

Financieel

Welke stappen doorloop ik bij afsluiten uitvaartverzekering?

Van vergelijken tot afsluiten. Wij geven u de uitleg stap voor stap. Klik hier

Wat betekend een uitvaartverzekering belastingtechnisch?

Een uitvaart kost al snel tussen de €7.000 en €10.000 totaal. Een uitvaartverzekering dekt deze kosten. Direct bekijken welke fiscale aspecten er bij een uitvaartverzekering komen kijken? Lees dan hier verder!

Zijn kinderen ook meeverzekerd?

Dat is afhankelijk van de verzekering die u kiest.

Hoe lang betaal ik voor een uitvaartverzekering?

Dat is afhankelijk van de uitvaartverzekering die u kiest. Er zijn uitvaartverzekeringen waar je premie betaald tot je dertigste levensjaar. Andere premies zijn goedkoper, maar die betaal je levenslang. Dit verschilt dus per polis.

Wat is de goedkoopste uitvaartverzekering?

Op dit moment is de uitvaartverzekering van Dela het goedkoopste. Wilt u alles weten over de goedkoopste uitvaartverzekeringen en waarom u hier wel of niet voor zou moeten kiezen? Bekijk dan deze pagina.

Wat is populaire muziek bij uitvaarten?

Bij het uitzoeken van uitvaartmuziek wordt er vaak gekozen voor religieuze muziek, muziek uit eigen taal en/of de echte klassiekers gekozen. Meer weten over populaire uitvaartmuziek? Lees hier dan verder

Begrippen