Menu Sluiten

Yarden overgenomen door Dela

Nu Yarden is overgenomen door Dela, vragen (ex) klanten van Yarden zich af wat dit voor hen gaat betekenen. En dat is natuurlijk niet zo gek, want je uitvaartverzekering wil je goed geregeld hebben. De geruchtenstroom over deze overname ging al langer, zeker nadat bekend werd dat Yarden financieel in zwaar weer zat. Dela werd al snel genoemd als de ideale partij om Yarden over te nemen. En dat gebeurt nu dus ook. Voor polishouders een ingrijpende gebeurtenis, aan de andere kant is er ook opluchting dat de uitvaartverzekeraar nu in handen komt van een grote, sterke partij.

Overnamecontract Yarden met Dela

Dela heeft zelf al in een eerder stadium openlijk aangegeven dat ze graag Yarden wilde overnemen. Toch bleef het geruime tijd stil en leken er geen concrete plannen om deze overname door te zetten. Op de achtergrond werd er blijkbaar toch hard gewerkt om deze overname rond te krijgen, want op dit moment ligt er een overnamecontract tussen Yarden en Dela. Dit contract is getekend door zowel het bestuur van Yarden als van Dela. Hiermee is de overname formeel bekrachtigd en kan de overname in de praktijk worden uitgevoerd.

Uitvaartcentra Yarden worden eigendom Dela

Deze overname betekent nogal wat. Yarden is een grote uitvaartorganisatie met veel klanten, partijen waar zij mee samenwerken en daarnaast is er de administratieve kant van deze overname. Polissen moeten zorgvuldig worden overgezet en klanten moeten op een juiste manier worden geïnformeerd. Er moet dus heel veel geregeld en georganiseerd worden, voordat de daadwerkelijke overname in de praktijk een feit is. Vanaf 2020 is de overname juridisch bekrachtigd, de verwachting is dat deze overname in de praktijk nog zal duren tot 2022. Ook de uitvaartcentra en crematoria van Yarden komen nu in handen van Dela. Met de medewerkers van deze uitvaartcentra en crematoria zal Dela om de tafel gaan om hun arbeidsovereenkomsten te bespreken. Deze medewerkers zullen voortaan gaan werken volgens de procedures van Dela. Een verandering die tijd zal kosten om alle medewerkers van Yarden om te scholen naar de werkwijzen en procedures van Dela.

Klanten Yarden, nu klant bij Dela.

Het was al bekend bij de klanten van Yarden dat het verzekeringsbedrijf problemen had. Het is erg vervelend als je in de media moet vernemen dat het bedrijf waar uw uitvaart is geregeld, in zwaar weer verkeerd. U moet er niet aan denken dat u komt te overlijden en het bedrijf waar u uw uitvaart heeft geregeld, is kort daarvoor failliet gegaan. Daarmee zou u nabestaanden met werk en kosten opzadelen, terwijl u het nog zo goed geregeld had. Gelukkig wordt dit schrikbeeld geen werkelijkheid en wordt het noodlijdende Yarden op tijd overgenomen door Dela. Daarom zien veel klanten deze overname door het sterke Dela dan ook als goed nieuws. Niet alleen de uitvaart is hiermee in veilige handen voor mensen die hier verzekerd waren, ook betekent dit winstdeling voor de leden van dit verzekeringsbedrijf. Hiermee komt er rust na een lange periode van onzekerheid voor de klanten van Yarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *