Menu Sluiten

Begrafenisondernemer

€7,18 per maand
Verzekerd voor €9.000
✓ Vrij besteedbaar bedrag €3.000
✓ Dienstpakket t.w.v. €6.000
✓ Waardevaste premie
✓ Beoordeling nabestaanden een 9,1
✓ Minimale premiestijging
€9,09 per maand
Verzekerd voor €9.000
✓ Vrij besteedbaar bedrag €2.000
✓ Dienstpakket t.w.v. €7.000
✓ Kinderen meeverzekerd
✓ Eenvoudige medische acceptatie
✓ Vaste lage premie
€10,39 per maand
Verzekerd voor €9.000
✓ Geheel vrij besteedbaar
✓ Geen vast dienstpakket
✓ Vaste premie
✓ Vrije keuze uitvaartverzorger
 
€10,39 per maand
Verzekerd voor €9.042
✓ Dienstpakket t.w.v. €9.042
✓ Vrij besteedbaar bedrag €2.000
✓ Berekend op jouw persoonlijke wensen
 
 

Omdat er tegenwoordig meer crematies dan begrafenissen zijn, worden tegenwoordig ook vaak de termen ‘uitvaartverzorger’ of ‘uitvaartondernemer’ gebruikt in plaats van begrafenisondernemer. De begrafenisondernemer zorgt ervoor dat alle taken rondom de uitvaart goed worden geregeld, uiteraard in overleg met de nabestaanden. De wensen die de overleden persoon vooraf heeft kenbaar gemaakt, worden zo goed mogelijk uitgevoerd.

Waarom een begrafenisondernemer?

Het is belangrijk dat een uitvaart goed geregeld wordt, zonder dat de nabestaanden hier veel werk aan hebben. De eerste dagen na het overlijden van een persoon, is er vaak alleen ruimte voor verdriet en herinneringen. Om in die eerste dagen ook nog veel te regelen, is vaak te veel voor de nabestaanden. Deze taken kan een begrafenisondernemer uit handen nemen. Een begrafenisondernemer verzorgt dan bijvoorbeeld de contacten met bijvoorbeeld de begraafplaats, het crematorium of het restaurant waar na afloop nog iets genuttigd wordt. Ook kan de begrafenisondernemer zorg dragen voor het rouwwerk en de administratieve handelingen. Zo verloopt de uitvaart op een prettige, goed georganiseerde wijze.

Wat doet een begrafenisondernemer?

Er zijn veel zaken die geregeld moeten worden voor de uitvaart. De begrafenisondernemer zal eerst met de nabestaanden om de tafel gaan zitten om alles te bespreken. Er zal gekeken worden naar het budget wat beschikbaar is voor de uitvaart en wat de exacte wensen zijn. Het is belangrijk om vooraf helderheid te hebben voor de nabestaanden wat er gaat gebeuren en wat de kosten hiervan zijn. De begrafenisondernemer zal op zoek gaan naar een geschikte locatie voor de uitvaart, zal het transport van de overledene en de nabestaanden verzorgen, het rouwwerk verzorgen en eventueel aanvullend ook nog de administratieve zaken regelen.

Is een begrafenisondernemer verplicht?

Mensen kunnen ervoor kiezen om alles rondom de uitvaart zelf te regelen. Toch is dit niet aan te raden. Voor de nabestaanden komt er al veel op ze af in de eerste dagen na het overlijden van hun dierbare. Als er naast dit verdriet ook nog eens veel geregeld moet worden, is dat niet wenselijk. Daarnaast zijn dit zaken die geregeld moeten worden, waar je normaal gesproken nooit mee te maken krijgt, en dus ook geen ervaring in hebt. Dan is de ervaring en expertise van een begrafenisondernemer toch wel erg prettig. U kunt er ook voor kiezen om een deel door de nabestaanden te laten doen, en een deel over te laten aan de begrafenisondernemer.

Contact opnemen met een begrafenisondernemer

Als iemand overleden is, is het verstandig om na te gaan of hij/zij een uitvaartverzekering had. Het kan zijn dat er in deze overeenkomst is vastgelegd dat de verzekeraar een begrafenisondernemer kiest. Als er door de nabestaanden toch voor een andere begrafenisondernemer wordt gekozen, kan het voorkomen dat de verzekeraar niet alle gemaakte kosten van de uitvaart dekt. Daarom is het altijd verstandig om na te lezen in de polisvoorwaarden wat de spelregels zijn die horen bij de uitvaartverzekering die de overleden heeft afgesloten. Het kan ook zijn dat de overledene helemaal geen uitvaartverzekering had, in dat geval kunnen de nabestaanden zelf een begrafenisondernemer kiezen.

Kan ik zelf een begrafenisondernemer uitkiezen

Als u een kapitaalverzekering afsluit, geeft u de nabestaanden keuzevrijheid. In dit geval wordt er na uw overlijden een bedrag uitgekeerd, waarbij de nabestaanden zelf de vrijheid hebben om deze in te vullen. Dit geldt dus ook voor het kiezen van een begrafenisondernemer. Aan de hand van uw wensen die u vooraf kunt vastleggen omtrent uw uitvaart, kunnen uw nabestaanden en de begrafenisondernemer vervolgens invulling geven aan uw uitvaart. Hierbij is het verstandig om hier vooraf al over na te denken. Veel begrafenisondernemers hebben regelmatig ‘open huis’, waarbij mensen kennis kunnen maken met het bedrijf en de mensen. Hiermee kunt u ook een indruk krijgen met welke mensen uw nabestaanden te maken krijgen na uw dood.

Welke kosten rekent een begrafenisondernemer?

De rekening van een uitvaart is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Zo zijn er de zogenaamde ‘basiskosten’, dit zijn kosten die worden gemaakt om de uitvaart zelf uit te voeren. Hierbij kunt u denken aan de medewerkers die worden ingezet, het regelen van de administratieve zaken en de rouwstoet. Daarnaast zijn er nog een aantal aanvullende diensten die een begrafenisondernemer kan oppakken. Denk hierbij aan het regelen van het drukwerk, de bloemen en kransen voor op de kist en het laten zingen van een zangeres tijdens de dienst. Het is belangrijk voor de nabestaanden om vooraf helderheid te vragen over te verwachten kosten. Zodat er achteraf geen vervelende misverstanden kunnen ontstaan.

Kan ik de prijzen van begrafenisondernemers vergelijken?

U kunt offertes opvragen van verschillende begrafenisondernemers om een indruk te krijgen van de prijzen die zij vragen. Op het moment dat uw exact hetzelfde vraagt aan diensten in de prijsaanvraag, kunt u daadwerkelijk een goed vergelijk maken. U kunt er ook voor kiezen om nog een gesprek te voeren met deze begrafenisondernemers om ook op persoonlijke vlak een goede indruk te kunnen krijgen. Als u uw keuze heeft gemaakt en alle kosten helder in beeld heeft, kunt u bijvoorbeeld een kapitaal verzekering afsluiten waarbij u zeker weet dat het bedrag wat nodig is voor uw uitvaart, ook zal worden uitgekeerd. Hier kan uw gewenste uitvaart dan van worden betaald.

Er zijn verschillende begrafenisondernemers in Nederland. Met allemaal een andere aanpak en ander gevoel die zij overbrengen. Kies een aantal begrafenisondernemers uit waar je een goed gevoel bij hebt en vergelijk deze met elkaar. Neem hier de tijd voor. Lees ook wat de visie is van het bedrijf waarmee u eventueel in zee zou gaan. En uiteraard wat de prijzen zijn en wat je daarvoor kunt verwachten. Hier op deze site kunt deze vergelijking gemakkelijk maken, hier zijn alle grote verzekeraars van Nederland te vinden.

Begrafenisondernemer helpt ook na de uitvaart

Als uw nabestaanden dit op prijs stellen kan de begrafenisondernemer ook na de uitvaart ondersteuning blijven bieden. Dit in de vorm van het bedenken van een mooie tekst voor op de dankbetuiging voor de aanwezigen tijdens de dienst of bij het regelen van het grafmonument. Ook als bijvoorbeeld de as nog uitgestrooid moet worden kan de begrafenisondernemer een prima ondersteuning in zijn. Als de overledene begraven is, kan er ook in overleg met de begrafenisondernemer een mooi grafmonument worden uitgezocht.

Begrafenisondernemers