Menu Sluiten

Hoe regel je online een uitvaart?

Tegenwoordig organiseren mensen tegenwoordig steeds vaker online een uitvaart. Hiervoor kan worden gekozen omdat mensen het prettig vinden om alles in eigen hand te houden. Om alles op hun gemak vanuit huis zelf te regelen. Waarbij ze alles goed kunnen vergelijken en niet het gevoel hebben dat er tijdsdruk op staat of dat iemand anders zich ermee bemoeid. Ook kan dit uit kostenoverweging zijn. Er is bijvoorbeeld niets geregeld waardoor nabestaanden moeten opdraaien voor de kosten. In dit geval wordt er vaak gekeken naar de kosten waarbij er wordt gekozen voor de laagste aanbieder nadat er online vergeleken is.

Online uitvaart regelen

Als u een dierbare verliest, komt hier veel verdriet bij kijken. Van uzelf, maar zeker ook van familie en vrienden om u heen. Toch moet er wel veel geregeld worden in de dagen nadat iemand is overleden. Hierbij kunt u denken aan het regelen van transport voor de overledene, de laatste verzorging die plaats moet vinden, het versturen van kaarten, het doen van de overlijdensaangifte en uiteraard de uitvaartdienst zelf. Als er vooraf niets geregeld is, dan is het best veel wat op u afkomt. U kunt er natuurlijk voor kiezen om alles zelf online regelen. Toch valt dit voor veel mensen tegen. Ze zijn totaal niet in de stemming om dit te doen en je wordt ook nog eens overspoeld met informatie. Mensen hebben elkaar in deze periode nodig, op die momenten zitten mensen vaak niet te wachten op zaken die geregeld moeten worden. Daarom is het in deze situatie misschien goed om voor een tussenweg te kiezen. Waarbij u kiest voor het zelf online organiseren van de uitvaart, maar wel door te kiezen voor een uitvaartpakket waarin u vrijwel niets zelf meer hoeft te doen.

Uitvaartpakket kiezen

Als u degene bent die een uitvaart regelt van een overledene, wilt u natuurlijk kiezen voor een uitvaartpakket dat past bij de omstandigheden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een maximaal bedrag heeft waar u zich aan moet houden, of dat er helemaal niets is geregeld. In het laatste geval kan ervoor worden gekozen om de uitvaart sober te houden. Ook hiervoor zijn pakketten beschikbaar. In een uitvaartpakket komen onder andere de volgende diensten voor: keuze van de kist, vervoer, koeling, begraven/cremeren, dienst, na afloop een samenkomst met koffie/thee. Het is mogelijk om nog meer diensten in het pakket op te nemen zoals bijvoorbeeld administratieve handelingen.

Uw eigen uitvaart online samenstellen

Hoewel het een vreemde gedachte is, doet u er goed aan om uw eigen uitvaart alvast te regelen. Hiermee hebben de nabestaanden hier geen werk meer aan, zowel financieel niet als organisatorisch niet. Online kunt u uw uitvaart precies vormgeven zoals u dat wilt. Vanaf de kleur van de kist tot aan met de hapjes na de uitvaart. Ook kunt u hiervoor gericht een polis afsluiten zodat nabestaanden ook financieel hier geen omkijken naar hoeven te hebben. In uw uitvaartpakket kunt u ook kiezen om de administratieve kant uit handen te geven. Dat scheelt uw nabestaanden een hoop werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *