Menu Sluiten

Natura uitvaartverzekering

€7,18 per maand
Verzekerd voor €9.000
✓ Vrij besteedbaar bedrag €3.000
✓ Dienstpakket t.w.v. €6.000
✓ Waardevaste premie
✓ Beoordeling nabestaanden een 9,1
✓ Minimale premiestijging
€9,09 per maand
Verzekerd voor €9.000
✓ Vrij besteedbaar bedrag €2.000
✓ Dienstpakket t.w.v. €7.000
✓ Kinderen meeverzekerd
✓ Eenvoudige medische acceptatie
✓ Vaste lage premie
€10,39 per maand
Verzekerd voor €9.000
✓ Geheel vrij besteedbaar
✓ Geen vast dienstpakket
✓ Vaste premie
✓ Vrije keuze uitvaartverzorger
 
€10,39 per maand
Verzekerd voor €9.042
✓ Dienstpakket t.w.v. €9.042
✓ Vrij besteedbaar bedrag €2.000
✓ Berekend op jouw persoonlijke wensen
 
 

Met een natura uitvaartverzekering bent u verzekerd van een aantal diensten die op uw uitvaart zullen worden uitgevoerd. Denk hierbij aan het drukken van rouwwerk, het rijden met de rouwstoetauto’s, het verzorgen van de kist en het werk van de uitvaartverzorger. Bij de natura uitvaartverzekering krijgt u dus geen geld, maar worden er diensten voor u uitgevoerd tijdens de uitvaart.

Natura uitvaartverzekering biedt u zekerheid

U heeft waarschijnlijk al precies in uw hoofd hoe uw uitvaart moet verlopen. Wellicht heeft u er al over nagedacht of u begraven of gecremeerd wilt worden. Of u een kerkdienst wilt of juist niet. Of er na afloop een bijeenkomst zal worden gehouden met koffie en broodjes. En of u de administratieve handelingen wel of niet over wilt laten aan de uitvaartverzorger. De antwoorden op deze en nog veel meer vragen, bepalen uiteindelijk het dienstenpakket waarover u wilt beschikken om uw uitvaart te regelen zoals u dit in uw hoofd heeft. Op het moment dat u dit vastlegt in een pakket aan diensten, wordt dit na uw dood precies zo uitgevoerd. Hiermee heeft u de zekerheid dat de uitvaart verloopt zoals u wilt, maar ook dat uw nabestaanden niets meer hoeven te betalen. Deze zekerheid geeft rust.

Uitvaartverzekering in Natura

Op het moment dat er niets geregeld is door degene die overlijdt, betekent dit dat de nabestaanden dit zelf moeten doen. Op het moment dat nabestaanden veel verdriet hebben, is het extra zwaar als er dan ook nog eens veel geregeld moet worden. Met de natura uitvaartverzekering is alles al geregeld. Hiermee kunnen nabestaanden zich richten op het verdriet en de verwerking hiervan. Hiermee laat u het als overledene goed achter aan de nabestaanden. De uitvaartverzorger begeleidt de nabestaanden bij de uitvaart en neemt zorgen uit handen. In een aantal gevallen zal de uitvaartverzorger overleg hebben met de nabestaanden. Bijvoorbeeld over de teksten op de kaart en over het draaiboek tijdens de uitvaart. Verder is alles geregeld en betaald.

Diverse natura-pakketten

Uitvaartverzekeraars bieden verschillende pakketten aan. Hierbij kunt u kiezen voor een bescheiden pakket waarin de basisdiensten zullen worden verricht. Hieronder valt bijvoorbeeld het bestellen van de kist, het begeleiden van de rouwstoet en het werk van de uitvaartverzorger. Hoe meer diensten u wilt verzekeren, hoe hoger het bedrag zal worden van de maandelijkse premie. Doordat een pakket bestaat uit een aantal diensten kan het zijn dat u van bepaalde diensten geen gebruik wilt maken. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om te schuiven met verschillende diensten. Bijvoorbeeld als u geen gebruik wilt maken van het uit handen geven van de administratieve handelingen, maar juist wel extra decoratie wilt hebben in de vorm van bloemen. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om hiermee te schuiven.

Ontzorg jouw nabestaanden

Een natura uitvaartverzekering is een sociale keuze waarbij u alles zelf netjes geregeld heeft. U overlijdt en alles is al georganiseerd. De uitvaartverzorger komt langs, legt aan de nabestaanden uit wat er allemaal gaat gebeuren en neemt zorgen uit handen. Daarnaast is alles al betaald. De nabestaanden hebben geen werk aan uw uitvaart en ook geen kosten.