Menu Sluiten

Kapitaal uitvaartverzekering

Verzekerd bedrag
€1.000€ 1,05€ 1,73
€2.000€ 2,09€ 2,81
€3.000€ 3,14€ 3,89
€4.000€ 4,19€ 4,97
€5.000€ 5,24€ 6,06
€6.000€ 6,28€ 7,14
€7.000€ 7,33€ 8,22
€8.000€ 8,38€ 9,30
€9.000€ 9,42€ 10,39
€10.000€ 10,47€ 11,47
€11.000€ 11,52€ 12,55
€12.000€ 12,57€ 13,63
Bereken uw maandbedragBereken uw maandbedrag

Bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op een leeftijd van 18 jaar oud.

Uitvaartverzekeraars kapitaalverzekering

Met een kapitaal uitvaartverzekering zorg je ervoor dat er aan de nabestaanden een geldbedrag wordt uitgekeerd. Feitelijk is dit een uitvaartverzekering in geld, zo wordt deze verzekering dan ook weleens genoemd. Hierbij ontvang je dus geen diensten zoals bij een naturaverzekering.

Door maandelijks een premie te betalen, wordt er een bedrag opgebouwd die op het moment van overlijden aan de nabestaanden wordt uitgekeerd, die hiermee de uitvaart kunnen betalen. Deze uitvaart kan vervolgens helemaal naar eigen wens worden ingevuld.

Voordelen kapitaal verzekering

Op het moment dat u kiest voor een kapitaal uitvaartverzekering, dan kiest u voor keuzevrijheid. Uw nabestaanden kunnen de uitvaart vormgeven op de wijze zoals u dit voor ogen heeft. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld kiezen voor een specifieke locatie, omlijsting tijdens het afscheid en er kan iemand worden ingehuurd om bijvoorbeeld een lied ten gehore te brengen. Het is wel aan te raden bij deze verzekering om vooraf goed in kaart te brengen hoe u uw uitvaart voor ogen heeft. Hierbij kunt u denken aan de locatie, het aantal genodigden en of u na afloop bijvoorbeeld nog een bijeenkomst wilt houden. Als dit duidelijk is, kunt u berekenen wat hiervan naar schatting de kosten zullen zijn. Als u twijfelt over bepaalde kosten, doet u er goed aan om hierover informatie in te winnen. Dit kunt u doen via internet, ook zou u natuurlijk telefonisch contact op kunnen nemen met specifieke mensen en organisaties. Als u eenmaal helder in beeld hebt wat het totaalbedrag is van de uitvaart, heeft u een doelbedrag wat u wilt gaan verzekeren. Hiermee kunt u uw kapitaal verzekering gaan afsluiten.

Maak uw uitvaartwensen duidelijk kenbaar

Het is belangrijk voor uw nabestaanden om te weten wat uw specifieke wensen voor de uitvaart zijn. Wilt u begraven worden, of juist gecremeerd? Wilt u een katholieke kerkdienst of juist niet? Wilt u na afloop een bijeenkomst houden met koffie met broodjes? Misschien heeft u wel bewust een wat hoger doelbedrag verzekerd om livemuziek ten gehore te kunnen laten brengen bij uw afscheid. Allemaal belangrijke zaken die nabestaanden graag willen weten. Om uw uitvaart zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Op de manier zoals u dit voor ogen heeft. Leg uw ideale uitvaart dan ook vast in een document. Dan kunnen nabestaanden dit zo goed mogelijk voor u uitvoeren.

Geen kosten voor de nabestaanden

Als u geen spaargeld heeft is het een fijne gedachte dat de uitvaart alvast betaald is. Uw nabestaanden worden dan niet geconfronteerd met kosten voor de uitvaart. Dit is een rustgevende gedachte. Overigens kunt u er ook voor kiezen om uw uitvaart sober te houden en een laag bedrag te verzekeren. Hiermee houdt u de uitvaart klein, maar hoeven nabestaanden deze in ieder geval niet zelf te betalen. Binnen het bedrag waarvoor u verzekerd bent, zullen zij de uitvaart gaan organiseren. Uiteraard op basis van uw wensen die u vooraf vastgelegd heeft.