Menu Sluiten

Koopsom uitvaartverzekering

Verzekerd bedrag
€1.000€ 1,05nvt
€2.000€ 2,09€ 3,55
€3.000€ 3,14€ 5,00
€4.000€ 4,19€ 6,45
€5.000€ 5,24€ 7,90
€6.000€ 6,28€ 9,34
€7.000€ 7,33€ 10,79
€8.000€ 8,38€ 12,24
€9.000€ 9,42€ 13,67
€10.000€ 10,47€ 15,14
€11.000€ 11,52€ 16,59
€12.000€ 12,57€ 18,04
Bereken uw maandbedragBereken uw maandbedrag


Wat zijn de beste koopsom uitvaartverzekeringen?

Met een koopsom uitvaartverzekering wordt het bedrag voor de uitvaart in zijn geheel gestort op een rekening. Dit heeft als voordeel dat u zeker bent dat uw uitvaart betaald kan worden, waardoor nabestaanden niet met kosten worden opgezadeld. Hiermee betaalt u als het ware de premie voor de uitvaart ineens waardoor u niet maandelijks rekening hoeft te houden met een overmaking voor uw uitvaart. Hiermee is het geregeld en dat schept rust.

Uw uitvaartwensen bepalen

Op het moment dat u kiest voor een koopsom uitvaartverzekering, is het verstandig om eerst in kaart te brengen wat voor uitvaart u precies wilt. Wilt u bijvoorbeeld een viering in een kerk of juist niet? Heeft het uw voorkeur om begraven te worden of juist gecremeerd?

Daarnaast kunt u nadenken over de kist, de bloemen en de aankleding van de dienst. Misschien stelt u het op prijs als er live klassieke muziek wordt gespeeld op uw uitvaart. En wilt u de genodigden na afloop nog iets aanbieden? Met het invullen van uw wensenlijst kunt u inschatten wat het bedrag zal zijn wat u nodig heeft voor uw uitvaart. Dit is het bedrag wat u vervolgens kunt storten voor uw koopsom uitvaartverzekering.

Koopsom uitvaartverzekering; financieel en fiscaal aantrekkelijk

De koopsom uitvaartverzekering wordt bij uw bezittingen gerekend in box 3. Daarmee is dit bedrag niet aftrekbaar, maar u kunt wel beschikken over een vrijstelling. Tot een bedrag van 7033 Euro hoeft u een koopsom verzekering niet aan te geven. Hiermee is het aantrekkelijk om dit bedrag alvast te reserveren, u betaalt er immers geen vermogensbelasting over. Daarnaast is een koopsom uitvaartverzekering voordelig, doordat u het bedrag ineens betaald in plaats van in termijnen. Dit voordeel kan wel oplopen tot wel 50% bij sommige verzekeraars.

De hoogte van de korting is afhankelijk van uw leeftijd, gezondheid en het bedrag wat u wilt verzekeren. Daarnaast kunt u na het storten van het eerste bedrag, ook in een later stadium nog geld bijstorten. Dit zou kunnen gebeuren als uw wensen omtrent uw afscheid zijn veranderd. Als de kosten van deze nieuwe wensen hoger liggen dan wat u al had verzekerd, doet u er goed aan om bij te storten. Waardoor de uitvaart volgens uw nieuwe wensen betaald kan worden.

Uitvaart koopsom, belastingen.

Als u voldoende geld te besteden heeft en daarnaast ook nog eens de beschikking heeft over voldoende spaargeld, dan is de koopsom verzekering ideaal voor u. Doordat u dit geld kunt missen is dit eigenlijk een hele slimme investering. U betaalt minder vermogensbelasting en ontvangt ook nog eens een stevige korting op de polis. Hiermee betaalt u uiteindelijk een stuk minder voor uw uitvaart dan mensen die iedere maand een bedrag overmaken. Dit heeft een positief effect op uw nalatenschap.

Daarnaast is deze vorm ook ideaal voor mensen die op latere leeftijd hun uitvaart goed willen regelen. Wellicht is dit er nooit van gekomen of werd het belang er niet van ingezien. Met een koopsom verzekering bent u door het storten van het bedrag in één keer klaar en hoeven uw nabestaanden zich nergens druk over te maken.