Menu Sluiten

Vergelijk Uitvaartverzekeringen

Onderstaand vindt u de vergelijking van de drie grootste uitvaartorganisaties op basis van een verzekerd bedrag van €9.000. Deze tarieven zijn van mei 2021. Onder de tabel vindt u de gehanteerde voorwaarden voor de verzekerde €9.000.

Leeftijd
18€ 7,18€ 9,09€ 10,39€ 9,04
21€7,64€ 9,62€ 11,13€ 9,69
23€8,00€ 10,02€ 11,67€ 10,15
25€8,38€ 10,44€ 12,25
€ 10,60
30€9,49€ 11,96€ 13,93
€ 12,07
35€10,87€ 13,91€ 16,01
€ 13,72
40€12,63€ 16,18€ 18,65€ 15,92
45€14,86€ 18,88€ 22,06
€ 18,67
50€17,75€ 22,19€ 26,59
€ 23,32
60€26,69€ 31,48€ 42,11
€ 38,30
Bereken premie
Bereken premieBereken premieBereken premie
DELAMonutaArdanta
Dienstpakket*€6.000€2.000€0
Koopsom*€3.000€7.000€9.000
*Een Dienstpakket is een verzekerd bedrag wat alleen te besteden is bij de uitvaartverzekeraar waar de verzekering is afgesloten.
*Een koopsom kan vrij besteed worden. Hierdoor kun je het geld dus ook gebruiken bij een uitvaartverzorger naar eigen keuze.

Uitvaartverzekering vergelijken

Bent u op zoek naar uitvaart verzekeringen? Op deze website kunt u gratis uitvaart verzekeringen vergelijken en kijken welke uitvaart verzekering het beste bij uw wensen en behoeften past.

Veel mensen willen er echter nog niet aan denken, maar een uitvaart verzekering is zeer belangrijk. Het is belangrijk dat u hier op tijd mee begint en nadenkt over een uitvaart verzekering, zodat u uw nabestaanden niet met een grote kostenpost opzadelt en dat er genoeg geld is om uw uitvaart te financieren. Met een uitvaart bent u ongeveer al snel €7.000 kwijt. Voor veel mensen is dit een zeer groot bedrag. Een goede oplossing hiervoor is een uitvaart verzekering. Als u een uitvaart verzekering afsluit betaalt u per maand een bedrag aan de verzekeraar.

Eén van de redenen waarom mensen opzien tegen het afsluiten van een uitvaart verzekering is omdat men denkt dat het veel geld kost. Dit is echter helemaal niet het geval, u bent namelijk vanaf €1,95 al verzekerd. Vergelijk dus snel de verschillende uitvaart verzekeringen en sluit vandaag uw uitvaart verzekering nog af. Wij helpen u bij het kiezen van de juiste uitvaart verzekering.

#UitvaartverzekeraarBeoordelingMeest gekozenOpmerking
19,242% van onze bezoekers kiest voor DelaAls u de uitvaart bij Dela wil laten verzorgen, is Dela de beste uitvaartverzekering.
27,915% van onze bezoekers kiest voor MonutaUitermate geschikt om af te sluiten indien u zich wilt verzekeren voor een crematie. (Grafkosten niet inbegrepen)
37,69% van onze bezoekers kiest voor NuvemaEen uitvaartverzekering waar uitermate veel maatwerk mogelijk is.
45,92% van onze bezoekers kiest voor ArdentaVrij hoge koopsom voor een uitvaartverzekering.

Waar moet u rekening mee houden?

Bij het afsluiten van een uitvaart verzekering moet u rekeningen houden met verschillende zaken. Bij het afsluiten van een uitvaart verzekering speelt vooral leeftijd een belangrijke rol. Personen die ouder zijn, betalen een hogere premie. Ook wordt er naar uw gezondheid gekeken, dit bepaalt namelijk mede het bedrag van uw premie. Bij het afsluiten van uw uitvaart verzekering krijgt u vaak vragen over uw gezondheid. Aan de hand hiervan kan men de premie vaststellen.

Hoe vergelijk in uitvaartverzekeringen?

Op deze website kunt u heel eenvoudig verschillende uitvaart verzekeringen vergelijken, zodat u een juiste keuze maakt. Interesse in een bepaalde uitvaart verzekering? Dan kunt u ook meer informatie over de verzekeraar vinden. U kunt ook voor de desbetreffende verzekeraar uw persoonlijke verzekeringspremie berekenen. Dan ziet u wat uw maandelijkse premie zal worden.

Op onze website kunt u ook de top 5 uitvaart verzekeringen (URL naar top 5) vinden. Laat uw nabestaanden niet achter met problemen. Bekijk welke verzekering het beste scoort en sluit vandaag nog een uitvaart verzekering af. Voorbeelden van bekende uitvaart verzekeringen zijn: Monuta, DELA, Yarden Nuvema en Ardanta. U kunt heel eenvoudig online uw uitvaart verzekering regelen

Veelgestelde vragen aan Uitvaartverzekering24.nl

Welke uitvaartverzekering past het beste bij u?

Ieder mens is uniek en iedere uitvaart dus ook. Welke uitvaartverzekering het beste bij u past bepaalt u zelf. Dit hangt van veel zaken af. Bijvoorbeeld of u begraven of gecremeerd wilt worden. Of u een kerkdienst wilt of niet. Of u waarde hecht aan mooi rouwwerk. Wellicht houdt u erg van klassieke muziek en wilt u iemand piano laten spelen tijdens de dienst. Naast deze aspecten van de uitvaart zelf is er ook de premie die maandelijks betaald moet worden.

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Ieder mens is uniek en iedere uitvaart dus ook. Welke uitvaartverzekering het beste bij u past bepaalt u zelf. Dit hangt van veel zaken af. Bijvoorbeeld of u begraven of gecremeerd wilt worden. Of u een kerkdienst wilt of niet. Of u waarde hecht aan mooi rouwwerk. Wellicht houdt u erg van klassieke muziek en wilt u iemand piano laten spelen tijdens de dienst. Naast deze aspecten van de uitvaart zelf is er ook de premie die maandelijks betaald moet worden.

U bepaalt zelf welk bedrag u per maand maximaal kwijt wilt zijn aan uw premie. Daarnaast kunt u ook kiezen voor de vorm die het beste bij u past. Wilt u een natura verzekering waarbij er diensten worden uitgekeerd, of vind u het fijner dat er een bedrag wordt uitgekeerd waar de nabestaanden zelf invulling kunnen geven aan de uitvaart? Als u al uw wensen op een rijtje hebt gezet, kunt u gaan vergelijken. Op deze site vindt u het aanbod van de grote uitvaartverzekeraars van Nederland. Op basis van uw gewenste pakket kunt u eenvoudig de aanbieders met elkaar vergelijken. Op die manier vindt u gegarandeerd de uitvaartverzekering die het beste bij u past.

Kan ik een uitvaart verzekering op maat krijgen?

Naast bovengenoemde vormen kunt u ook kiezen voor een verzekering op maat. Hierbij wijkt u af van de aangeboden (standaard) pakketten. Bijvoorbeeld als u het bedrag wat uitgekeerd wordt aan wilt passen naar een specifiek bedrag wat u in uw hoofd heeft voor uw uitvaart. Het kan zijn dat u uw uitvaart al helemaal uitgerekend heeft en uitkomt op een ander bedrag dan standaard wordt uitgekeerd. Als u in dit geval de zekerheid wilt hebben dat uw uitgerekende bedrag wordt uitgekeerd, kunt u dit bij de uitvaartverzekeraar aangeven. Zij zullen u hierin tegemoetkomen en dit aanpassen in de polis.

Hoe is een uitvaartverzekering opgebouwd?

Ook kunt u kiezen voor een mix vorm van een natura verzekering met een kapitaalverzekering. Hierbij wordt een deel uitgekeerd in diensten (begrafenis of crematie) en een deel in geld. Daarmee kunnen de nabestaande vrij beschikken over een geldbedrag om specifieke onderdelen van de uitvaart zelf te regelen en te betalen. Dit kan bijvoorbeeld voor het drukwerk zijn of voor de bloemenkransen op de kist.

Heeft u speciale wensen voor uw uitvaart?

U kunt altijd uw speciale wensen kenbaar maken aan de uitvaartverzekeraar. Het is juist goed om deze wensen helder in beeld te hebben. Daarmee liggen ze vast en kunnen uw nabestaanden deze wensen ook goed uitvoeren. Ook voor de uitvaartverzorger is dit fijn, er ligt dan een draaiboek klaar waarmee ze aan de slag kunnen. Speciale wensen komen bijvoorbeeld voor op het gebied van het strooien van as. Misschien heeft u wel een speciale plek hiervoor in gedachten. Dit kan uw favoriete visstekje zijn of de volkstuin waar u jaren met veel plezier heeft gewerkt. Ook kunt u ervoor kiezen om uw as uit laten strooien vanuit een vliegtuig. In het geval van het strooien van as gelden er per gemeente andere regels. Uw uitvaartverzekeraar kan voor u navraag doen welke regels er in uw gemeente gelden. Zodat u dit vooraf al vast kunt leggen, maar ook alvast weet of het wel of niet mogelijk is. En welke speciale wensen u ook heeft, uitvaartverzekeraars zullen er alles aan doen om hieraan te voldoen.

Welke vormen uitvaartverzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende vormen van uitvaartverzekeringen. De meest afgesloten uitvaartverzekeringen betreffen een dienstpakket bij één verzekeraar of deels een ‘vrij te besteden bedrag’.

Natura uitvaartverzekering
U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een natura uitvaartverzekering. Hierbij bent u verzekerd van een aantal diensten die er tijdens uw uitvaart zullen worden uitgevoerd. Welke diensten dit zijn en hoeveel, bepaalt u zelf. U kunt hierbij kiezen voor een bescheiden uitvaart waarin de basisdiensten worden uitgevoerd, maar ook voor een uitgebreid dienstenpakket. Deze keuze is aan u.

Kapitaalverzekering
Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor een kapitaalverzekering. Hierbij wordt er na overlijden een geldbedrag uitgekeerd dat de nabestaanden zelf kunnen besteden aan de uitvaart. Hierbij is het wel verstandig om uw wensen omtrent de uitvaart duidelijk in kaart te brengen, zodat de nabestaanden deze uit kunnen voeren.

Religieuze uitvaartverzekering
Indien u moslim bent of een andere culturele achtergrond heeft, kunt u ook kiezen voor een uitvaartverzekering die hierin gespecialiseerd is. Naast een moslim uitvaart bieden veel verzekeraars bijvoorbeeld ook een Antilliaanse uitvaartverzekering aan. Binnen deze uitvaartverzekeringen kunt u erop vertrouwen dat de uitvaart geheel verloopt volgens de tradities en rituelen die horen bij uw cultuur.

Wat zijn de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland?

Bij ons vindt u de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Hier kunt u de uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken en die verzekering kiezen, waar u zich het beste bij voelt. Wij hebben de kenmerken en voordelen van deze uitvaartverzekeraars voor u op een rijtje gezet.

DELAYardenMonutaArdanta
Dela hecht er veel waarde aan om nabestaanden goed te begeleiden na het overlijden. Door ze op te vangen in de eerste dagen, maar ze vooral te ontzorgen. Ook na de uitvaart is Dela er voor haar klanten. Door samenkomsten te organiseren, is het mogelijk voor de nabestaanden om de overledenen te blijven herdenken. Dela biedt met haar polissen flexibiliteit, tussendoor aanpassen is geen enkel probleem. Daarnaast is er voor iedereen een polis beschikbaar. Voor een laag bedrag kunt u zich al voor een eenvoudige uitvaart verzekeren. Bij Yarden kun je rekenen op persoonlijke aandacht. Zowel tijdens het afsluiten van de polis als tijdens de begeleiding tijdens de uitvaart. Yarden geeft persoonlijke aandacht aan de nabestaanden en heeft respect en gevoel hoog in het vaandel staan. Yarden heeft landelijke dekking waardoor er altijd wel een uitvaartverzorger bij u in de buurt zit. Deze uitvaartverzekeraar voorziet u van advies waardoor u uiteindelijk die polis afsluit die echt bij u past. Yarden is persoonlijk en betrokken. Monuta vindt het belangrijk dat nabestaanden goed worden begeleid. Hierbij is ontzorgen het allerbelangrijkste. De uitvaartverzorger voert de werkzaamheden uit die komen kijken bij een uitvaart. Van het regelen van het rouwwerk tot aan met de broodjes na afloop. Monuta werkt samen met ervaren uitvaartverzorgers. U bent verzekerd van een prima uitvaart. Ardanta weet als geen ander dat een uitvaart geen makkelijk gespreksonderwerp is. Toch maakt deze uitvaartverzekeraar dit onderwerp bespreekbaar en communiceert helder. In het voortraject nemen zij de klanten mee in het proces en geeft duidelijk de mogelijkheden weer. Voor u als klant een prettige manier van werken, zodat u uiteindelijk die polis afsluit die echt bij u past. Ook tijdens de uitvoering worden de nabestaanden op een persoonlijke, directe manier benaderd die als erg prettig wordt ervaren. Ardanta is een betrokken partij die duidelijkheid verschaft.
Voordelen DELA

– praktische hulp en unieke nazorg voor nabestaanden

– nabestaanden beoordelen de dienstverlening van Dela met een 9,1

– eerlijke prijs voor goede dienstverlening op persoonlijke wijze

– premie stijgt jaarlijks minimaal door coöperatie voordelen
Voordelen Yarden

– scherpe premie voor een eenvoudige uitvaart

– eenvoudig acceptatieproces

– online inzicht in je uitvaartverzekering

– flexibel aan te passen uitvaartverzekeringen
Voordelen Monuta

– snel duidelijkheid of je geaccepteerd wordt als klant

– flexibel aan te passen polis tussentijds

-maatwerk uitvaartverzekeringen zijn mogelijk
Voordelen Ardanta

– duidelijke uitvaartverzekeringen

– maatwerk polissen uitvaartverzekeringen gericht om nabestaanden te ontzorgen

– goed kwaliteitssysteem waarbij u bij Ardanta altijd kunt rekenen op een prima uitvaart