Menu Sluiten

Monuta

€6,46 per maand
Verzekerd voor €6.500
✓ Dienstpakket t.w.v. €2.000
✓ Vrij besteedbaar bedrag €4.500
✓ Kinderen meeverzekerd
✓ Vaste lage premie
€9,09 per maand
Verzekerd voor €9.000
✓ Dienstpakket t.w.v. €2.000
✓ Vrij besteedbaar bedrag €7.000
✓ Kinderen meeverzekerd
✓ Eenvoudige medische acceptatie
€10,59 per maand
Verzekerd voor €10.500
✓ Dienstpakket t.w.v. €2.000
✓ Vrij besteedbaar bedrag €8.500
✓ Kinderen meeverzekerd
✓ Eenvoudige medische acceptatie

Bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op een leeftijd van 18 jaar oud. Wij rekenen op onze website altijd met een geboortedag op 1 januari.

Monuta uitvaartverzekering

Monuta is een verzekeringsmaatschappij die zich heeft gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen. Al vanaf een paar euro in de maand zorgt Monuta ervoor dat jouw uitvaart tot in de puntjes is geregeld. Dat is tenslotte toch wat iedereen wil. Het is iets waar je niet over na wil denken, maar je wilt ook niet dat jouw nabestaanden met een enorme schuld achter blijven. Voorkom onverwachte kosten en neem contact op met Monuta. Zij vinden het belangrijk dat nabestaanden goed opgevangen worden en de persoonlijke aandacht krijgen die zij verdienen.

Monuta, de steun bij ieder afscheid

De jarenlange ervaring van Monuta wordt als zeer prettig ervaren door klanten. Daarnaast staat Monuta open voor verbeteringen en reflecteert erg kritisch naar haarzelf. Zo wordt het op prijs gesteld als je het laat weten als je een klacht of compliment hebt. Monuta is opgericht in 1923 en gevestigd in Apeldoorn. Monuta ging tot 1954 door het leven onder de naam Apeldoornsch Begrafenischfonds. Tegenwoordig heeft Monuta meer dan honderd uitvaartcentra in heel Nederland. Deze centra zijn verspreid over heel Nederland, waarmee zij een landelijke dekking hebben.

Persoonlijke uitvaart van Monuta

Met ruim anderhalf miljoen mensen die verzekerd zijn bij Monuta, behoren zij bij de grootste van Nederland. Vanaf het moment dat Monuta werd opgericht bleven zij maar groeien. Mensen hadden steeds meer de behoefte om hun uitvaart goed te regelen. Maar dan wel op een persoonlijke, betrokken manier. En daar ligt de kracht van Monuta. Ze zijn groot en persoonlijk tegelijk.

Wat staat Monuta voor?

De naam ‘Monuta’ is afgeleid uit het Latijn en staat voor Mors lanua Vitae. Dit betekent letterlijk ‘de dood is de poort van het leven’. In deze uitleg wordt de dood gezien als de poort waar je door moet om het eeuwige leven te bereiken. Hiermee geeft Monuta aan dat de dood en het leven bij elkaar horen. Dit zie je ook duidelijk terug in de persoonlijke service die zij verlenen. Monuta is een begrip in Nederland, waarbij u als klant kan rekenen op een persoonlijke behandeling. Waarbij u zeker weet dat uw uitvaart zal verlopen zoals u dit voor ogen had.

Wat is de missie van Monuta?

Monuta is de steun bij ieder afscheid. En hiermee wordt niet alleen emotionele steun bedoeld, maar juist ook steun bij alles wat geregeld moet worden bij een uitvaart. Als nabestaanden heb je veel verdriet en is logisch nadenken tijdens de eerste dagen moeilijk. Monuta is een betrouwbare partner die werk uit handen neemt. Hierbij stellen zij zich flexibel op en schatten situaties goed op waarde in. De missie van Monuta is steun geven bij het afscheid. En daar slagen zij goed in. Persoonlijke aandacht en ruimte voor nabestaanden staat hoog in het vaandel bij Monuta.

Hoe sluit je uitvaartverzekering bij Monuta af?

Monuta kent een aantal natura verzekeringen waar u uit kunt kiezen. Bij een natura verzekering wordt er geen geld uitgekeerd, maar worden er diensten uitgevoerd. U kunt zelf bepalen welke diensten u in uw pakket wilt hebben. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een kapitaal verzekering, hierbij wordt er een bedrag uitgekeerd als u komt te overlijden. Van dit bedrag moet de uitvaart worden betaald. In dit geval wordt door de nabestaanden zelf uitgevoerd. Monuta biedt ook de mogelijkheid om deze twee vormen te combineren.

Wat voor een uitvaartmogelijkheden zijn er bij Monuta

Als u specifieke wensen heeft voor uw uitvaart dan staat Monuta daar zeker voor open. U kunt hierbij denken aan een speciale rondrit die u wilt maken voordat u wordt begraven. U wilt misschien nog één keer langs uw ouderlijk huis rijden. Of juist nog een laatste keer langs het bedrijf rijden wat u zelf heeft opgebouwd. Ook op het gebied van het strooien van as kunt u bij Monuta prima terecht. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw as uit een vliegtuig te laten strooien. Of juist door middel van het afsteken van een vuurpijl. Het strooien van as op specifieke plekken mag niet overal. Per gemeente zijn er regels opgesteld wat wel mag en wat niet. De uitvaartverzorgers van Monuta weten precies per gemeente wat wel en niet mag. Pas na toestemming van de gemeente kan er overgegaan worden tot het strooien van de as. Dit kan overigens de uitvaartverzorger ook voor u doen. Dan hoeven de nabestaanden hier zich geen zorgen over te maken.

Zijn er ook multiculturele uitvaarten bij Monuta?

Deze uitvaart is speciaal ontwikkeld voor mensen vanuit andere culturen. U kunt hierbij denken aan Moslims die een andere uitvaart kennen dan wij hier gewend zijn in het Westen. Een Moslim wordt bijvoorbeeld altijd begraven en nooit gecremeerd. Daarnaast wordt het hoofd van een Moslim altijd in de richting van Mekka gelegd, waarmee eeuwige grafrust gewaarborgd is. Speciaal voor deze groep mensen is er deze uitvaartverzekering. Zodat u als Moslim verzekerd bent van de uitvaart zoals u dit voor ogen heeft en wat past bij uw cultuur. De uitvaart zal verlopen zoals dat hoort bij uw geloof. In Nederland is tegenwoordig veel kennis in huis onder de uitvaartverzorgers omtrent dit type uitvaart. Bijvoorbeeld dat Moslims binnen 24 uur begraven moeten worden. Met de gemeente zal de uitvaartverzorger contact opnemen om ervoor te zorgen dat dit mogelijk wordt gemaakt. Naast dit voorbeeld zijn er nog meer zaken die specifiek zijn voor een begrafenis binnen een andere cultuur. Monuta werkt samen met uitvaartverzorgers met ervaring en verstand van zaken. Zij zullen een dergelijke uitvaart tot in de puntjes verzorgen.

Uitvaartverzekering bij Monuta geeft rust

U wilt natuurlijk dat uw nabestaanden na uw dood niet geconfronteerd worden met kosten. Op het moment dat u geen spaargeld heeft, doet u er goed aan om uw uitvaart vooraf goed te regelen. Door een uitvaartverzekering af te sluiten waarmee u zeker weet dat de uitvaart goed geregeld zal zijn. Financieel zit het goed en als u uw wensen goed heeft gedocumenteerd voor uw uitvaart is het voor de nabestaanden prima uit te voeren. Zij kunnen zich richten op het verdriet en op de verwerking van het verlies.

Maak kennis met Monuta

Telefonisch contact Monuta
Informatie: 0800-0222292
Overlijden melden: 0800-0230550
Buitenland: 0031-555391150
Bezoekadres:
Schumanpark 11
7336 AM
Apeldoorn