Menu Sluiten

Goedkoopste begrafenis

Voor wie niet veel te besteden heeft, of niet veel overheeft heeft voor zijn begrafenis, zijn er goedkope begrafenissen mogelijk. Hierbij kunt u ervoor kiezen om de uitvaart bescheiden te houden waarbij u bijvoorbeeld kiest voor een eenvoudige kist, geen bloemen en geen koffie en cake na afloop. Een kapitaal uitvaartverzekering is in dit geval de goedkoopste oplossing. Bij Dela bieden ze al een uitvaartverzekering aan voor maar €1,05. Dus voor iets meer dan een Euro per maand heeft u hiermee uw uitvaartverzekering al geregeld. En dat is een fijne gedachte. Uw nabestaanden kunnen namelijk met het bedrag wat wordt uitgekeerd (een deel van) uw uitvaart betalen en hoeven zich geen zorgen te maken over de kosten hiervan.

Wat kost de goedkoopste begrafenis?

Uiteindelijk bepalen de diensten waar gebruik van wordt gemaakt de kosten voor de uitvaart. In de voorbereiding op de uitvaart kunt u kiezen uit tientallen diensten waar stuk voor stuk een prijskaartje aanhangt. Daarbinnen kunt u ook nog kiezen voor een luxe uitvoering van een dienst of juist een sobere. Ook kunt u ervoor kiezen om bepaalde diensten in zijn geheel weg te laten. Door alleen maar gebruik te maken van de basisdiensten, komt u tot de goedkoopste begrafenis die er mogelijk is. Als u zich wil verzekeren tegen een zo scherp mogelijk tarief, is er de kapitaal uitvaartverzekering van Dela, deze kunt u al afsluiten voor maar € 1,05 per maand.

Budget begrafenis

Een budgetbegrafenis kan toch heel speciaal zijn. Mensen gaan vaak heel creatief met de mogelijkheden om als het om een budget uitvaart gaat. Als u of uw nabestaande weinig te besteden hebben, zijn er heel veel zaken die in eigen beheer gedaan kunnen worden. Denk hierbij aan het rouwwerk. Door zelf bloemen in te kopen en hier mooie stukken van de te maken, kun je hier aardig op besparen. Ook kunt u ervoor kiezen om maar één auto te laten rijden in de rouwstoet en zelf met eigen auto’s er achteraan te rijden. Deze volgauto’s kunnen dan worden voorzien van een mooi zwart, chique lint, waardoor de rouwstoet toch duidelijk zichtbaar is en klasse uitstraalt. Als u kiest voor een kapitaal verzekering kunt u zich richten op een specifiek bedrag, waarmee u verwacht dat uw uitvaart geregeld kan worden. Als vanaf €1,05 per maand is het mogelijk om een dergelijke uitvaartverzekering af te sluiten.

Goedkope begrafenis

Door uw nabestaanden in een vroeg stadium bij uw uitvaart te betrekken, weten zij precies waar ze aan toe zijn als u komt te overlijden. Ze weten hoeveel geld er beschikbaar is voor uw uitvaart en u kunt aangeven wat uw wensen zijn. Door deze wensen duidelijk op papier te zetten, is er nooit onduidelijkheid voor de nabestaanden wat u precies wilt. Zeker als u kiest voor een goedkope begrafenis zijn deze wensen erg belangrijk. Want het geld wat beschikbaar is, moet dan op een zorgvuldige manier worden besteed. Doordat u vooraf goed heeft nagedacht over uw uitvaart, kunt u ook alvast berekenen hoeveel uw uitvaart gaat kosten, hier kunt u vervolgens uw uitvaartverzekering op afstemmen.

Hoe regel ik een goedkope begrafenis?

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een goedkope natura verzekering. Hierbij kiest u ervoor om na uw overlijden geen geld uit te laten keren, maar diensten. Door een eenvoudig dienstenpakket samen te stellen, waarmee u zich richt op de basisdiensten, houdt u de kosten laag. Naast de natura uitvaartverzekering is er de kapitaal uitvaartverzekering, hiermee spaart u voor een specifiek bedrag. Ook dit bedrag kan laag zijn, ook hierbij kiest u bewust voor het kunnen betalen van de basisdiensten die nodig zijn voor uw uitvaart. Het is ook mogelijk om deze twee vormen met elkaar te combineren. Hierbij worden er een aantal diensten kosteloos uitgevoerd, maar krijgen de nabestaanden ook nog de beschikking over een bedrag wat wordt uitgekeerd. Dit bedrag kan worden besteed aan specifieke doeleinden, zoals rouwwerk of het laten zingen van een zangeres.