Menu Sluiten

Begrafenisverzekering

€7,49 per maand
Verzekerd voor €9.000
✓ Vrij besteedbaar bedrag €9.000
✓ Kinderen meeverzekerd
✓ Eenvoudige medische acceptatie
✓ 10% extra bij besteding Yarden
€7,08 per maand
Verzekerd voor €9.000
✓ Vrij besteedbaar bedrag €3.000
✓ Waardevaste premie
✓ Beoordeling nabestaanden een 9,1
✓ Minimale premiestijging
€9,09 per maand
Verzekerd voor €9.000
✓ Vrij besteedbaar bedrag €2.600
✓ Kinderen meeverzekerd
✓ Eenvoudige medische acceptatie
✓ Vaste lage premie

Begrafenisverzekeringen vergelijken

Met een begrafenisverzekering zorgt u ervoor dat uw begrafenis vooraf al betaald is. Hierdoor hoeven nabestaanden deze begrafenis niet zelf te betalen. De diensten die er worden verrichten tijdens de begrafenis, zoals het werk van de uitvaartverzorger en het begeleiden van de rouwstoet, vallen binnen het bedrag van de begrafenisverzekering. Maandelijks wordt er een premie betaald aan de verzekeraar en op het moment van overlijden wordt hiervoor een bedrag uitgekeerd. Het bedrag waarvoor u verzekerd wilt zijn, bepaalt u zelf.

Wat is de beste begrafenisverzekering?

In Nederland hebben we een aantal grote, professionele uitvaartverzekeraars. Denk hierbij aan Dela, Monuta, Ardanta en Yarden. Stuk voor stuk betrouwbare partijen die op een persoonlijke wijze uw uitvaart kunnen verzorgen. Als u helder in beeld heeft wat u precies wilt qua uitvaart, kunt u met deze wensenlijst aanbieders met elkaar vergelijken. Hierbij is het van belang of u kiest voor een bescheiden, eenvoudige uitvaart of juist voor een uitgebreide, exclusieve uitvaart. Bij ons vindt u van iedere uitvaartverzorger het dienstenpakket en wat de kosten zijn dat zij hiervoor rekenen. Gegarandeerd dat uw ideale uitvaartverzekering erbij zit.

Soorten begrafenisverzekeringen

Er zijn veel verschillende soorten begrafenisverzekeringen mogelijk. Een vorm die door veel mensen wordt gekozen is de natura verzekering. Hierbij bent u verzekerd van de uitvoering van een aantal vooraf vastgelegde diensten. Deze diensten worden vastgelegd in een pakket waarbij u zelf bepaalt voor welke diensten u kiest. U kunt hierbij bijvoorbeeld kiezen voor een basispakket waarmee een bescheiden uitvaart kan worden betaald. Ook is het mogelijk om meer uitgebreidere pakketten te kiezen. Sommige aanbieders van natura uitvaartverzekeringen bieden ook de mogelijkheid om te schuiven met diensten. Waardoor u bijvoorbeeld kunt kiezen om binnen een pakket de koffie met cake na afloop niet te kiezen, maar hiervoor liever iemand piano laat spelen tijdens de dienst.

Kapitaal uitvaartverzekering

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een kapitaalverzekering. Hierbij wordt er een geldbedrag uitgekeerd waarmee de nabestaanden zelf invulling kunnen geven aan de uitvaart. Meestal is er met de overleden besproken wat hij of zij wil qua uitvaart. Dit wordt dan door de nabestaanden op deze wijze zo uitgevoerd, waarbij het bedrag hiervoor beschikbaar is. Het is verstandig om bij een kapitaalverzekering goed in kaart te brengen wat u belangrijk vindt tijdens u uitvaart. Door dit op een rijtje te zetten en navraag te doen van de kosten van deze diensten, heeft u scherp in beeld wat het totale kostenplaatje is van een dergelijke uitvaart. Dit zou dan het verzekerde bedrag moeten zijn bij een kapitaalverzekering.

Beste begrafenisverzekering

De beste begrafenisverzekering is de verzekering waar u het beste gevoel bij heeft. Met een begrafenisverzekering zorg je ervoor dat nabestaanden niet geconfronteerd worden met kosten voor de uitvaart. Nabestaanden hebben na het overlijden al genoeg aan alle emoties. Om in die eerste dagen ook nog eens veel te moeten regelen is niet fijn. Ieder onderdeel van een uitvaart is nieuw voor nabestaanden en dit kost veel tijd en geld om dit allemaal te regelen. Als blijkt dat de overledene ook nog eens niet verzekerd was en ook geen spaargeld had om de uitvaart van te betalen, dan wordt het voor de nabestaanden er niet leuker op. Een goede reden om een uitvaartverzekering af te sluiten dus. Het maandelijkse bedrag is te overzien en u kunt altijd kiezen voor een basisverzekering waarmee een bescheiden uitvaart kan worden betaald. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat u vooraf goed na kunt denken over uw uitvaart en de uitvoering hiervan. Het is verstandig om dit in een document vast te leggen. Daarmee verloopt de uitvaart precies zoals u dit had voorgesteld.

Begrafenisverzekering is maatwerk

U bepaalt zelf hoe uw begrafenis eruit komt te zien en welke diensten er voor de uitvaart uitgevoerd moeten worden. Dit wordt vastgelegd in de polis. Het voordeel is dat je maandelijks een bedrag voor je polis betaald waardoor je niet ineens veel geld kwijt bent. Daarnaast kunt u zichzelf voor een bedrag verzekeren waar u zich goed bij voelt. Sommige mensen kiezen voor een basisverzekering waarmee een bescheiden uitvaart kan worden betaald, andere kiezen voor een uitgebreidere variant. In het laatste geval kunt u denken aan volledig geregelde uitvaarten, waarbij er ook bijvoorbeeld administratieve handelingen worden uitgevoerd door de uitvaartverzorger. Bij nog exclusievere uitvaarten kunt u denken aan het uitstrooien van as vanuit een vliegtuig of door middel van het afschieten van een vuurpijl. Uiteindelijk is het uw uitvaart, waarbij u bepaalt hoe deze gaat verlopen.