Menu Sluiten

Uitvaartverzekering bij euthanasie

Tijdens ons leven nemen we eigenlijk weinig tijd om na te denken over het overlijden. Er zijn een aantal goede redenen te bedenken waarom het verstandig is om kort over het overlijden of euthanasie na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van uitvaart, een grote kans dat de nabestaanden deze moeten betalen, wanneer u niets geregeld hebt. In dit artikel gaan we het hebben over vergoedingen van een uitvaartverzekering bij euthanasie. Het is verstandig om dit artikel goed door te lezen, ook wanneer het er niet naar uit zit dat u op de korte termijn ter overlijden komt of euthanasie zal moeten plegen.

Een uitvaartverzekering in het algemeen

Een uitvaartverzekering is een verzekering die u kunt afsluiten om de kosten voor een uitvaart te dekken. De kosten voor een begrafenis of een crematie kunnen behoorlijk hoog oplopen. Niemand weet wat de toekomst ons gaat brengen, dus is het verstandig eventuele kosten voor een uitvaart van uw partner, uzelf en kinderen in te dekken. Zo weet u zeker dat uw nabestaanden niet met financiële zorgen komen te zitten.

Er zijn steeds meer Nederlanders die het belang van een uitvaartverzekering gaan inzien. Dit komt mede door een toename van het aantal uitvaartverzekeringen en omdat deze partijen meer geld hebben gestoken in reclame uitingen etc.. De maandelijkse kosten voor een uitvaartverzekering zijn meestal te overzien en hangen van uw leeftijd, de looptijd van de verzekering en de hoogte van het verzekerde bedrag af. Afhankelijk van deze factoren heeft u al een uitvaartverzekering vanaf ongeveer € 3,- per maand.

Waar moet u op letten?

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe uitvaartverzekering zal op een aantal zaken moeten letten. Zo zal u goed moeten nadenken over hoe uw uitvaart eruit moet komen te zien, of u kinderen wilt mee verzekeren en hoelang u verzekert wilt zijn. Het beste kunt u onze vergelijkingstool gebruiken om op basis van deze factoren een uitvaartverzekering te vinden die het beste bij uw budget past. Onze vergelijkingstool vergelijkt op basis van de volgende factoren:

• Het verzekerde bedrag (de vergoeding)
• De verzekeringstermijn
• Hoogte maandelijkse premie

Het is aan te raden de tijd te nemen voor het afsluiten van een verzekering en daarnaast ook de kleine letters te lezen. Wanneer u de voorwaarden goed doorleest, weet u zeker dat u niet voor verrassingen komt te staan. Elke verzekeringsmaatschappij voor een uitvaart hanteert andere voorwaarden, dat is iets om rekening mee te houden.

Een uitvaartverzekering bij euthanasie

Als u nu kerngezond bent denk u niet snel na over euthanasie. Meestal komt euthanasie ter sprake wanneer er ook daadwerkelijk een beslissing over genomen moet worden. Allereerst is het goed om te weten dat euthanasie (helaas) niet onder natuurlijk overlijden valt. Om deze reden gelden er vaak andere voorwaarden, die gevolgen kunnen hebben voor het uitkeren van de uitvaartverzekering bij euthanasie. Ook daarom doet u er goed aan de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij goed door te lezen.

Er zijn verzekeringsmaatschappijen die bij euthanasie zonder problemen een vergoeding uitkeren. Meer gebruikelijk is dat uitvaartverzekeraars een wachttijd hanteren in het geval van een onnatuurlijke dood, zoals euthanasie. Deze looptijd varieert van geen vergoeding tot een wachttijd van 3 jaar. De looptijd gaat in wanneer u de uitvaartverzekering afsluit. Op het moment dat er euthanasie gepleegd wordt binnen de looptijd, kunnen er beperkende voorwaarden gaan gelden. Dus nogmaals, lees de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij goed door.

De voorwaarden voor een uitvaartverzekering bij euthanasie per verzekeraar:
Yarden uitvaartverzekering: een minimale looptijd van 2 jaar.
Dela uitvaartverzekering: dekt de kosten voor een uitvaart in het geval van euthanasie altijd.
Monuta uitvaartverzekering: als de gezondheidsvragen naar waarheid zijn ingevuld, dan altijd een vergoeding, anders een looptijd van 2 jaar.
• Onderlinge uitvaartverzekering: minimale looptijd van 2 jaar
• Reaal: dekt de kosten voor een uitvaart in het geval van euthanasie altijd.
• Ardanta uitvaartverzekering: minimale looptijd van 1 jaar.

Er zijn nog meer uitvaartverzekeringsmaatschappijen waar u uit kunt kiezen. In de voorwaarden van de uitvaartverzekering kunt u nakijken of er bij euthanasie wordt uitgekeerd. De meeste mensen houden geen rekening met euthanasie, omdat ze simpelweg denken dit niet nodig te hebben. Echter weten we nooit hoe het leven gaat lopen, dus is het verstandig om hier stil bij te staan.