Menu Sluiten

Rouwvervoer bij uitvaartverzekering inbegrepen?

Zit het rouwvervoer bij uitvaartverzekering in? Bij het regelen van een uitvaart komt veel kijken. Niet alleen de overledene wil je waardig vervoeren, maar ook de familieleden zelf. Een rouwauto is inbegrepen bij de meeste standaard uitvaartpakketten, maar het vervoer van familieleden niet. Zij kunnen achter de rouwauto aan rijden in volgauto’s. Hiervoor dien je wel uitgebreid verzekerd te zijn.

Tegenwoordig is het mogelijk om zelf je uitvaart samen te stellen naar eigen wens. Echter, altijd geldt hoe meer wensen, hoe meer je dient te betalen. Bij een standaard uitvaartverzekering zal de verzekeraar een rouwauto toewijzen. Je hebt dus zelf geen invloed op het type auto.

Het vervoer

De rouwauto wordt gebruikt om de overledene thuis op te halen. Opbaring in een rouwcentrum is ook mogelijk. De rouwauto rijdt dan naar de begraafplaats of het crematorium. Deze laatste rit is voor veel mensen belangrijk. Je kunt met de eigen auto achter de rouwauto aanrijden of kiezen voor volgauto’s.

Bij een uitvaart komen een hoop emoties los. Soms is het dan ook beter om zelf niet te rijden. Je aandacht ligt immers niet op de weg, maar staat in het teken van deze emotionele dag. De familie vervoeren in volgauto’s kan dan verstandiger zijn.

rouwvervoer bij uitvaartverzekering vooraf gewenst

Bij veel uitvaartverzekeraars kun je vooraf je wensen aangeven. Je geeft dan ook aan of je gebruik wilt maken van volgauto’s. Het is verstandiger om dit gelijk aan te geven bij het afsluiten van een goedkope uitvaartverzekering. Het achteraf huren van volgauto’s kan zeer kostbaar zijn.

De chauffeurs van de volgauto’s moeten tijdens de dienst blijven wachten, alvorens zij naar de locatie kunnen rijden waar de koffietafel gehouden wordt. Wanneer je niet kiest voor het standaard pakket, maar voor een uitgebreider pakket ben je hiervoor gelijk verzekerd. De meeste rouwauto’s en volgauto’s zijn zwart van kleur.

Smaken verschillen dit geldt ook voor een uitvaart

Niet iedereen houdt van een standaard uitvaart. Wanneer een standaard crematie of begrafenis je niet aanspreekt, kun je zelf jouw uitvaart samenstellen. Bijna alle verzekeraars staan open voor jouw wensen. Vaak kun je online al jouw wensenlijst samenstellen. Dit geeft een inzicht in de kosten. Maar het is tevens een leidraad voor je familieleden om jouw ideale uitvaart te kunnen regelen. Zo hoef je helemaal geen gebruik te maken van een standaard rouwvervoer bij uitvaartverzekering. Je kunt ook kiezen voor een zwarte koets met paarden. Vooraf kun je zelfs de gewenste route bepalen.

Wanneer je wilt dat jouw laatste reis speciaal wordt door de rouwauto een bepaalde route te laten rijden dan is dit mogelijk. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de verzekeraar, mits je hiervoor natuurlijk verzekerd bent. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een standaard uitvaartverzekering en zelf te sparen voor alle extra opties. Je weet dan dat de rouwauto inbegrepen is in de verzekering, maar dat je voor de volgauto’s een bedrag apart moet reserveren. Jouw uitvaart hoeft niet standaard te zijn, mits je kiest voor een uitgebreidere dekking of geld reserveert.