Menu Sluiten

Premie uitvaartverzekering per maand of per jaar betalen?

De duur van een uitvaartverzekering is in principe levenslang. Je betaalt ongeveer dertig jaar maandelijks of jaarlijks de premie uitvaartverzekering. Tussentijds kun je de uitvaartverzekering beëindigen, maar daarvoor betaal je afkoopkosten. Er zijn verschillen in de wijze van betaling.

Je kunt premie betalen tot aan je overlijden of je betaalt tot het jaar waarin je 65 jaar wordt. De premie is dan wel hoger, maar na je 65e jaar betaal je geen premie meer. Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet wettelijk verplicht, maar wel sterk aan te raden om te voorkomen dat nabestaanden met hoge uitvaartkosten achterblijven.

Premie uitvaartverzekering per maand

Als je ervoor kiest om de premie maandelijks te betalen dan betaal je elke maand een paar euro voor jouw premie. Het premiebedrag kan maandelijks met een automatische incasso afgeschreven worden. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Je betaalt dan alleen premie voor jou en eventueel je partner.

Beter voor cashflow

Door elke maand je premie te betalen, ben je niet ineens een groot geldbedrag kwijt. Je betaalt elke maand een laag bedrag. Dit is een uitkomst wanneer je het niet breed hebt, maar toch goed verzekerd wilt zijn. De hoogte van de maandelijkse premie is afhankelijk van je uitvaartverzekeraar.

De hoogte van de premie kan ook verschillen wanneer je een geldverzekering bij de polis afsluit. Je krijgt dan een vrij besteedbaar bedrag om de kosten omtrent de uitvaart te kunnen dekken die niet binnen de polisvoorwaarden vallen. Je betaalt hiervoor een extra bedrag bovenop het basisbedrag van de uitvaartverzekering.

Hoe uitgebreider je pakket is, hoe meer premie je betaalt. Wanneer je uitgebreid verzekert bent, kan het dan ook aantrekkelijker zijn om de premie per maand te betalen. Zo verspreid je de kosten over het hele jaar.

Premie uitvaartverzekering per jaar

Wanneer je ervoor kiest om de premie per jaar te betalen, krijg je bij sommige uitvaartverzekeraars een aantrekkelijke korting op je premiebedrag. Een uitvaartverzekeraar vindt het alleen maar fijn wanneer je het te betalen premiebedrag jaarlijks wilt betalen. Zij zijn er dan van verzekerd dat de gehele premie voor het hele jaar voldaan wordt.

De ontvangen premies gebruiken verzekeraars om investeringen te doen. Door te beleggen in betrouwbare investeringsfondsen hopen zij op die manier meer kapitaal te verwerven. Dit kapitaal kan er voor zorgen dat je niet teveel last krijgt van jaarlijkse premiestijgingen. Dit is gunstig voor de portemonnee.

Als je geen rekening hoeft te houden met een maandelijks budget kan het aantrekkelijker zijn om te kiezen voor een jaarlijkse premiebetaling. Het voordeel is dan ook dat je er geen omkijken meer naar hebt. Je weet dat je een goede uitvaartverzekering hebt welke voor het gehele jaar al betaald is.

Mocht je zelf de administratie bijhouden dan is het handig om aan je partner te laten zien waar de papieren van de uitvaartzekering liggen. Of je nu besluit de premie maandelijks of jaarlijks te betalen met een uitvaartverzekering weet je zeker dat je jouw nabestaanden niet met hoge kosten achterlaat.