Menu Sluiten

Zijn de kinderen meeverzekerd?

Als u een uitvaartverzekering hebt afgesloten is het wel zo handig dat uw kinderen meeverzekerd zijn. Er zijn namelijk uitvaartverzekeringen waarbij kinderen automatisch tot hun 18e meeverzekerd worden, maar ook verzekeraars die dit niet doen. In dit artikel gaan we kijken bij welke uitvaartverzekering kinderen meeverzekerd zijn en wat van voorwaarden hier aan verbonden zitten.

Uitvaartverzekeringen kinderen

Het zijn dingen waar u liever niet over nadenkt; dat één van uw gezinsleden iets overkomt of uzelf plotseling komt te overlijden. Echter komt ieder mens vroeg of laat een keer te overlijden en is dat dus iets waar wij rekening mee moeten houden. Met een uitvaartverzekering wordt in het geval u of uw gezinsleden komt te overlijden de kosten voor de uitvaart vergoed. Zodat de nabestaanden niet met financiële zorgen komen te zitten.

Wat zijn de kosten voor een uitvaart?

Het zal u verbazen hoeveel geld een uitvaart kan kosten. De standaardkosten liggen alleen al rond de € 5.000,- en de kans is groot dat het bedrag hoger uitvalt. Dit is voor de meeste mensen binnen onze samenleving veel geld, en dus kan het een goede reden zijn deze kosten in te dekken, mocht u of uw gezinsleden te komen overlijden. Bij de meeste verzekeraars kunt u zelf kiezen hoe hoog het verzekerde bedrag moet zijn. Hoe hoger dit bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

Met een uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat uw partner en kinderen niet voor financiële verassingen komen te staan. En dat is toch wel prettig op het moment dat een geliefde binnen het gezin komt te overlijden. Er zijn dan ook veel mensen die een goedkope uitvaartverzekering afsluiten om het risico van hoge uitvaartkosten uit te sluiten, wat een prettig en geruststellend gevoel geeft.

Waarom uw kinderen laten verzekeren?

De harde realiteit is dat ook kinderen op jonge leeftijd verwacht of onverwacht kunnen komen te overlijden. Dit zijn dingen waar u als ouder liever niet over nadenkt en dat is heel begrijpelijk. Door zelf een uitvaartverzekering af te sluiten, hoeft u ook niet heel lang bij deze gedachte stil te staan. Bij de meeste uitvaartverzekeringen zijn kinderen namelijk meeverzekerd, waardoor ook de uitvaartkosten van uw kinderen vergoed worden als zij komen te overlijden.

Gezondheidsverklaring kinderen

Bij de meeste verzekeraars hebben kinderen net als een volwassenen een gezondheidsverklaring nodig, alvorens zij een uitvaartverzekering kunnen afsluiten. Dit komt omdat een uitvaartverzekeraar een commerciële partij blijft, die winst wilt maken. Als iemand ernstig ziek is, bestaat er een hogere kans dat degene komt te overlijden, dan bij een gezond persoon. In dit geval worden meestal geen verzekeringen verstrekt, omdat het risico voor de verzekeringsmaatschappijen te hoog is.

Een gezondheidsverklaring is zonder al teveel problemen bij uw huisarts aan te vragen. Dit kost hooguit 15 minuten, dus dat kan geen drempel vormen om geen uitvaartverzekering af te sluit. Naast de gezondheidsverklaring worden er ook gezondheidsvragen aan u gesteld, die u naar alle eerlijkheid dient in te vullen. Doet u dit niet, dan bestaat er een grote kans dat de uitvaart niet vergoed wordt.

Bij welke uitvaartverzekering zijn kinderen meeverzekerd?

Natuurlijk wilt u nu ook weten bij welke pakketten van verzekeraars kinderen wel en niet zijn meeverzekerd. In de onderstaande opsomming gaan wij alle verzekeraars langs en geven wij aan of uw kinderen via deze pakketten meeverzekerd zijn of niet. In dit geval gaat het alleen om kinderen die jonger zijn dan 18 jaar. Na de 18de levensjaar worden uw kinderen namelijk als volwassen gezien.

• Yarden Eenvoudig: kinderen meeverzekerd
• Dela Basis: Kinderen niet meeverzekerd
• Monuta Basis: kinderen meeverzekerd
• Nuvema 7000: kinderen meeverzekerd
• Ardanta 7000: kinderen meeverzekerd
• Axent 7000: kinderen meeverzekerd
• Yarden Basis: kinderen meeverzekerd
• Monuta Plus: kinderen meeverzekerd
• Nuvema 9000: kinderen meeverzekerd
• Dela plus: kinderen niet meeverzekerd
• Monuta top: kinderen meeverzekerd
• Axent 9000 kinderen meeverzekerd
• Yarden Uitgebreid: kinderen meeverzekerd
• Dela Flexibel: kinderen niet meeverzekerd

Kinderen meeverzekerd? Waar moet u op letten?

Alvorens u een keuze maakt, is het aan te raden de voorwaarden goed door te lezen. De meeste mensen doen dit niet, omdat ze hier geen tijd voor hebben of omdat ze het allemaal wel ‘geloven’. Wie de voorwaarden goed doorleest weet zeker dat het niet voor verassingen komt te staan.

Probeer bij het maken van een keuze verschillende uitvaartverzekeraars met elkaar te vergelijken. De uitvaartverzekeraars kunnen verschillen in de hoogte van de premie en de voorwaarden van de uitvaartverzekeraars. Verder is het goed om te kijken naar de hoogte van het verzekerde bedrag, of uw kinderen meeverzekerd zijn en het verzekeringstermijn. Als u al deze factoren van de diverse uitvaartverzekeraars met elkaar vergeleken hebt, kunt u een keuze maken.