Menu Sluiten

Oude polissen uitvaart

Oude polissen voor de uitvaart zijn er meer dan je wellicht zou denken. Oude uitvaartpolissen zijn bijvoorbeeld afgesloten bij een uitvaartverzekeraar die inmiddels niet meer bestaat. Meestal zijn deze door andere uitvaartverzekeraars overgenomen. Verzekeraars informeren je wanneer jouw eigen uitvaartverzekeraar ermee stopt of bijvoorbeeld failliet gaat. Echter, wat moet je doen als je niet meer weet of je een polis hebt of waar je een polis hebt voor je uitvaart?

Een oude polis voor je uitvaart is overgenomen

Meerdere ondernemingen in de uitvaartbranche zijn ermee gestopt, om diverse redenen, en het kan zijn dat jij hier nu net een uitvaartpolis had. Onder meer de bedrijven Concordia, NV Noord Braband, Victoria Vesta, RVS, Aurora, HAV Bank en De Utrecht NV zijn inmiddels niet meer actief. Wanneer je bij één van deze ondernemingen een oude polis voor je uitvaart hebt, dan hoef je je geen zorgen te maken. De uitvaartpolissen zijn allemaal overgedragen aan de rechtsopvolgers. De polissen van Concordia zijn ondergebracht bij Reaal, de polissen van Aurora en NV Noord Braband zijn nu te vinden bij Ohra, de polissen van De Utrecht NV en van HAV Bank zijn ondergebracht bij Ardanta en de uitvaartpolissen van Victoria Vesta en de RVS zijn bij Nationale Nederlanden terecht gekomen.

Oude uitvaartpolissen van de Aegon

De Aegon heeft al sinds 2010 geen uitvaartpolissen meer. Heb je hier ooit een uitvaartpolis afgesloten? Dan is deze oude uitvaartpolis ondergebracht bij het bedrijf Axent. Deze onderneming heeft een heel bestand van polissen die zij in beheer hebben. Op de website van Axent kun je meer informatie vinden over deze oude polissen.

Contact met de informatiedesk

De Nederlandse Bank heeft een speciale informatiedesk waar je contact mee kan opnemen wanneer je niet zeker weet of je nog een oude polis voor je uitvaart hebt, of als je weet dat je een oude polis hebt, maar je weet niet precies waar. De Nederlandse Bank heeft een volledig inzicht in alle actuele gegevens van zowel de verzekeraars als de bestaande polissen. Hierin staan ook eventuele oude polissen. De Nederlandse Bank kan je dan ook precies vertellen of je een oude polis hebt en waar deze oude polis voor je uitvaart dan is ondergebracht. Deze informatiedesk is te bereiken onder het gratis nummer 0800-0201068, op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.

Het Verbond van Verzekeraars

Weet je 100% zeker dat je nog een uitvaartpolis hebt lopen, maar ben je om welke reden ook alle documentatie hiervan kwijtgeraakt? Dan zijn er natuurlijk ook mogelijkheden. Het kan voorkomen dat papieren van de uitvaartpolis verdwijnen tijdens een verhuizing of dat deze bij calamiteiten verloren gaan. Als je niet meer in het bezit bent van de documentatie van je uitvaartpolis, dan kun je contact opnemen met het Verbond van Verzekeraars. Op de website, Vanatotzekerheid.nl, kun je via de ‘verloren levensverzekeringspolis’ een verzoek indienen bij dit verbond. Echter, zie dit als een laatste optie. De procedure is namelijk bijzonder lang en er zijn meerdere zogenaamde spelregels opgesteld waaraan voldaan moet worden. In totaal moet je toch wel rekenen op een procedure van ongeveer drie maanden.

Uitvaartpolis
Heb je een uitvaartpolis bij een uitvaartverzekeraar die inmiddels niet meer actief is in de branche, en die hier ook niet wordt aangegeven met de bijbehorende rechtsopvolger, dan kan het goed één van de volgende zijn:
Aurora is nu Ohra
N.V. Noord-Braband is nu Ohra
Concordia is nu Reaal
HAV Bank is nu Ardanta
De Utrecht N.V is nu Ardanta
Victoria Vesta is nu Nationale Nederlanden
RVS is nu Nationale Nederlanden

Een te laag verzekerd bedrag

Het is belangrijk om je uitvaartpolis goed te verzorgen en regelen. Het gaat om je uitvaart en de uitvaart in Nederland wordt steeds duurder. In het verleden werden veel uitvaartverzekeringen bij verzekeringsmaatschappijen afgesloten als zijnde de zogenaamde premievrije polissen. Deze verzekeringsmaatschappijen bestaan niet meer, maar dat betekent niet dat je polis ook niet meer bestaat. Je polis behoudt zijn waarde, ook wanneer deze is afgesloten bij een verzekeringsmaatschappij die niet meer actief is. De verzekeringsmaatschappijen zijn in principe overgenomen door andere verzekeraars en daar is de oude polis nu te vinden. Echter, in de meeste gevallen heeft een oude polis een te laag verzekerd bedrag. Het is daarom zeer de moeite waard om hier eens aandacht aan te besteden.

Houd je uitvaartpolis up to date

Een gemiddelde uitvaart in Nederland wordt duurder, elk jaar weer. Het is belangrijk dat je polis goed aansluit bij de veranderingen op het gebied van uitvaarten. Je wilt niet dat je nabestaanden nog een enorm bedrag bij moeten leggen voor jouw uitvaart. Denk je dat je nog oude uitvaartpolissen hebt? Spoor deze dan op en doe er iets mee. Weet je het niet zeker? Zorg er dan voor dat je wel zekerheid krijgt. Er zijn meerdere mogelijkheden om duidelijkheid te krijgen over oude polissen. Zorg altijd voor een uitvaartpolis die volledig up to date is.