Menu Sluiten

Begrafenisverzekering afsluiten

Begrafenisverzekering afsluiten

Een begrafenisverzekering afsluiten is niet moeilijk> Je moet er natuurlijk wel goed over nadenken. Er zijn tegenwoordig eindeloos veel verzekeringsmaatschappijen, verzekeringsvormen en dekkingen. Beoordeel eerst alle mogelijkheden, voordat je daadwerkelijk een verzekering gaat afsluiten. Het is verstandig om meerdere met elkaar te vergelijken. Hierbij kijk je niet alleen naar het premiebedrag dat je moet betalen, maar ook naar het soort verzekering, de looptijd en het verzekerde bedrag. Vergelijk meteen de goedkoopste verzekeringen.

Het vergelijken van begrafenisverzekeringen

Bij het vergelijken van verzekeringen voor je begrafenis kijken we vooral naar bedragen, zoals het premiebedrag dat we moeten betalen en de uitkering die door de betreffende verzekering gegarandeerd wordt. Hierbij is het toch ook belangrijk om verder te kijken naar de bijkomende bepalingen. Zo zijn er verzekeringen die een graf tien jaar vergoedt, maar er zijn er ook bij die tegen eenzelfde premiebedrag een graf twintig of zelfs dertig jaar vergoeden. Dit is een behoorlijk verschil wanneer je kijkt naar de kosten van een graf op jaarbasis. Daarnaast moet je ook denken aan bijkomende zaken op de dag van de begrafenis zelf, zoals bijvoorbeeld vergoedingen van de rouwauto(‘s), de bloemen, eventuele catering, het gebruik van een zaal, de rouwpost en het soort kist dat gewenst is.

Waar moet je allemaal op letten?

Als je begrafenisverzekeringen gaat vergelijken met elkaar, dan is het belangrijk rekening te houden met enkele zaken die nader bekeken moeten worden. Bekijk hoeveel premie je per maand moet gaan betalen en hoeveel premie je betaalt over de totale looptijd. Kijk daarnaast ook naar het soort verzekering waar het om gaat, zoals bijvoorbeeld een kapitaal- of naturaverzekering. Beoordeel hoeveel diensten verzekerd worden, of welk bedrag, als zijde het totale verzekerde bedrag. Tot slot is het belangrijk om te kijken hoe lang je premie betaalt. De looptijd kan namelijk levenslang zijn, maar het kan ook worden vastgelegd op een aantal jaren.

Denk aan de keuzevrijheid

Het is misschien een naar onderwerp, maar het is toch wel belangrijk om goed na te denken over je uitvaart. Wat voor kist zou je willen, welke muziek moet er gedraaid worden, waar moet de dienst plaatsvinden en welke bloemen wil je graag bij je kist? Allemaal vragen die je voor jezelf moet beantwoorden. Bij begrafenisverzekeringen heb je in meer of mindere mate te maken met keuzevrijheid. Als jij een begrafenis wilt die volledig aan al jouw wensen voldoet, dan heb je zoveel mogelijk keuzevrijheid nodig. Maakt het je eigenlijk niet zoveel uit? Dan is een beperkte keuzevrijheid ook prima.

Zelf regelen of aan anderen overlaten?

Bij het afsluiten van een verzekering voor je begrafenis kun je ook kijken naar de verzorging van de uitvaart. Vaak zijn er veel mogelijkheden om het verloop van je begrafenis al helemaal vast te laten leggen. Echter, je kunt er ook voor kiezen om de invulling van je begrafenis over te laten aan je nabestaanden.

Meer dan alleen de begrafenispremie

Kortom, er komt nog veel kijken bij het bepalen. Een begrafenisverzekering afsluiten doe je niet zomaar en er zijn, naast het premiebedrag, nog veel andere zaken waar je aandacht aan moet besteden. Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je je altijd door enkele verzekeringsmaatschappijen laten adviseren.