Menu Sluiten

Het belang van een uitvaartverzekering

Het belang van een uitvaartverzekering laat zich eenvoudig uitleggen. Heengaan, het is een onaangenaam onderwerp voor ons allemaal, maar het is een ongelukkige realiteit waar iedereen over zou moeten denken. Kunnen zij die u dierbaar zijn de uitvaart betalen die ze voor u zouden willen? Door het kiezen van de juiste uitvaartverzekering komt u uw dierbaren tegemoet in hun directe financiële behoeften, zodat het betalen voor de uitvaart een probleem minder is.

Wat is een uitvaartverzekering precies?

Een uitvaartverzekering (of begrafenisverzekering) dekt de kosten van een uitvaart. Tevens wordt het risico gedekt mocht de overledene niet over voldoende geld beschikken. U hebt keuze uit verschillende pakketten, zodat u kiest voor een verzekering die aansluit bij uw behoeften.

Wat is het belang van een uitvaartverzekering?

Een uitvaart kost al snel rond de 8.000,- euro. Bovendien zal er veel geregeld moeten worden. Met het afsluiten van een uitvaartverzekering verzekert u uw nabestaanden dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over veel praktische details van uw overlijden.

Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf te sparen voor een uitvaart. Maar u kunt niet in de toekomst kijken. In de meeste gevallen weet u niet wanneer u komt te overlijden. Zo weet u ook niet of u op het moment van overlijden voldoende heeft gespaard om de hoge lasten van een uitvaart te dekken. Met het afsluiten van een uitvaartverzekering hoeft u zich hier niet om te bekommeren en voorkomt u dat uw nabestaanden mogelijk financieel in de knoop komen. Een uitvaartverzekering ontzorgt u en uw dierbaren, zo kunt u samen uitkijken naar een leven met minder zorgen.

Bent u overtuigd van het belang van een uitvaartverzekering? Bent u wellicht nog aan het overwegen om een uitvaartverzekering af te sluiten? Onthoudt u dan dat al 30% van de Nederlandse bevolking u voor is geweest!